CASE

REKLAM


RUSTA REKLAMFILM

Mycket försäljning för pengarna, det är reklam för Rusta det.

När Rusta satsade en del av mediepengarna på att utveckla reklamfilmerna gav det ännu mycket mer för pengarna i försäljning. Genom att på ett mer fantasifullt och underhållande sätt använda en hjälteprodukt i varje film lyckades vi öka försäljningen med 11,5 % (nästan 300 mkr mer). Detta trots att investeringen i TV minskade med 25 %. Filmerna bygger på idén på att visualisera Rustas pay off “Mycket för pengarna” på ett oväntat men ändå relevant sätt. Med realistiska miljöer och produkter satta i en osannolik handling skapas en förhöjd verklighet, en Rustavärld, där allt är möjligt.

NET1

MOBILT INTERNET FRÅN NET1 FÖR ALLA PÅ LANDSBYGDEN SOM ÄR ARGA OCH FRUSTRERADE.

Den enda operatören som erbjuder mobilt internet till landsbygden behövde påminna om att de finns och deras tjänst fungerar både i centrum och långt ut på landsbygden eller i kustbandet. I stället för att associeras med sviktande mobilt bredband så erbjuder Net 1 en kommunikationstjänst som fungerar där du befinner dig. Vi gjorde en film som på ett roligt och igenkännligt sätt visar hur frustrerande det kan vara med dålig eller bristfällig täckning. Net 1 är en resultatbaserad kund så ju bättre det går för Net 1 desto bättre går det för oss. Det blir roligare så.

MEDIA
1+1=3

Ibland tittar man lite extra på en banner. Speciellt om det är bebis på gång.

Timing is everything. Ögonblicket efter att kronprinsessans graviditet blev offentlig bytte vi snabbt ut bannern överst på aftonbladet.se. Från en vanlig 3-banner till en gratulation till kronprinsessparet. Vissa möjligheter dyker bara upp en gång. I det här fallet lyckades vi fånga tillfället i flykten och fick ett starkt medialt genomslag både pr-mässigt och gentemot målgruppen. Det hela blir inte sämre av att 3 har det snabbaste mobila bredbandet enligt tidskriften Mobil. Snabbt ska det gå.

REDAKTIONELLTMOBILRÅDGIVNINGEN – REDAKTIONELL PARTNERSAJT PÅ DN:SE

3 ville hitta nya kreativa sätt att nå ut till en reklamtrött målgrupp för att sälja telefoner men också för att skapa mer gillande.

De stora mobiloperatörerna konkurrerar hårt och överträffar varandra i helsidor, banners, sponsring och tv-reklam. Finns det inga andra sätt?
Lösningen för 3 blev Mobilrådgivningen. Informativa artiklar om mobiler och mobilt bredband på dn.se som länkar vidare till tre.se. Informativt och intressant samtidigt som läsarna får en bra känsla för vilka mobiler och tjänster som 3 erbjuder.
Vi skapade konceptet, hanterar journalistiken och mediaplaceringen. Extra roligt var att vi var först med en redaktionell partnersajt på dn.se. Mobilrådgivningen optimeras och uppdateras dagligen.Vill du se alla våra filmer, klicka här.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *